KASWONING

De kaswoning maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, maar wekt zelf zijn energie op. De kasruimte werkt als buffer tussen het buiten- en binnenklimaat en ook als vanger van zonnewarmte, die in de zomer wordt opgeslagen in een grondcollector om in de winter gebruikt te worden voor de LTV (lage temperatuur verwarming) in de vloer en of wand. Het omzetten van die warme lucht in warm water, dat opgeslagen wordt, zorgt tevens voor verkoeling. De planten in de kas zorgen voor gezonde lucht, die gebruikt wordt voor de natuurlijke ventilatie in de kern. In de warme zomermaanden hebben de planten een verkoelende werking. Omdat de kas hergebruikt wordt, wordt altijd ontworpen met de standaard stramienen in de kassenbouw. De kern wordt geconstrueerd  met prefab houtbouw, op maat gemaakt naar wens van de bewoners. Zo kan een bijzondere en zeer comfortabele woning voor een zeer lage prijs gerealiseerd worden. Zie ook Kaswoning 01
Concept van de kaswoning of het kashuis

Concept van de kaswoning of het kashuis

Toepassing van de principes van Active House

Toepassing van de principes van Active House

Praktische uitwerking van de principes

Advertenties

4 reacties op KASWONING

  1. martin baan zegt:

    woon op aruba al 25 jaar als hovenier, en vindt het leven in de kas in nederland de enigste optie om te remigreren. Maar is dit mogelijk in nederland want ik krijg al jaren lang negatieve reacties.

  2. Suzanne van de Brug zegt:

    Wat is het verschil met het huis in Zweden, in de zin dat zij er wel heel het jaar door in wonen? wij zijn geïnteresseerd in een kashuis, voor een bijzonder project.

    • In principe is er geen verschil. In de winter is ook de kasruimte bewoonbaar als de zon schijnt en daardoor de ruimte opwarmt. Als de zon niet schijnt zal het niet kouder dan ongeveer 15° C worden en werkt de kas goed als buffer tussen de buitentemperatuur en die in de kern. Mochten jullie geinteresseerd zijn in een orienterend vrijblijvend gesprek dan hoor ik graag van jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s