De Hangcontainer ‘Aan Tafel!’

Op het evenement Aan Tafel! in het kader van Design en Overheid heb ik een gesprek met een gemeentelijk ambtenaar over mijn idee voor Den Haag gehad. Zeecontainers, die ingezet kunnen worden als de zogenoemde jongerenonmoetingsplekken (JOP), hangcontainers. Dit idee wordt bij de betreffende ambtenaar, Almut Rowekamp, enthousiast ontvangen. Daarom gaat het vervolg van het gesprek, onder de bezielende leiding van een jonge tafelheer, algauw over de praktische uitwerking. Er wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de eigen inbreng en verantwoordelijkheid van de jongeren. Belangrijk is dat er een convenant tussen de gebruikers en de ambtenaar getekend moet worden. Daarmee krijgen de jongeren verantwoordelijkheid over het gebruik. En als er klachten van omwonenden zijn kan er contact gezocht worden met hun. Zo wordt een eventueel onbeheersbaar probleem beheersbaar, en verdwijnt het probleem uiteindelijk. Voor beide partijen biedt dit een uitkomst. De jongeren hebben hun plek en de buurtbewoners een aanspreekpunt.

De containers zijn door de jongeren zelf aan te passen, door er graffiti op aan te brengen, uit te breiden met behulp van steigermaterialen en gaten in aan te brengen. Zo wordt het echt hun eigen ding, waar ze binding mee hebben.

Over Nono van der Veen

de verbouwarchitect
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.