Humanity House geopend

Het Humanity House is 10 december 2012 feestelijk geopend. Na een eerste grondige verbouwing met aanbouw door Regtop Ligtvoet Architecten van het neoclassisistische pand Prinsegracht 8 en een tweede ingrijpende interieur-, tentoonstellingsinrichting door Redconcepts kon het informatiecentrum eindelijk door het Rode Kruis in gebruik genomen worden.  Het plan van Regtop Ligtvoet Architecten, waar ik als projectarchitect aan heb bijgedragen, heeft het pand geschikt gemaakt voor de nieuwe functie. Vervolgens heeft Redconcepts er een ‘experience’ in gemaakt, waardoor de bezoeker een indruk krijgt hoe het is om als vluchteling door het leven te moeten.  Hierbij is het plan van Regtop Ligtvoet Architecten geweld aangedaan. De hele oorspronklijke opzet van ruimtelijkheid is niet meer te ervaren. Het gaat ook niet meer om de ervaring van de architectuur van het gebouw maar die van de ‘experience’.

Over Nono van der Veen

de verbouwarchitect
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.