Boekenkasten op maat

De eerste kast is onderdeel van een grotere verbouwing. Als een slang vouwt de boekenplank zich langs de wand. Zo past hij bij de keuken, midden in de woonkamer, uitgevoerd in hetzelfde berken multiplex, dat op gelijke wijze om de kastjes is gevouwen. Sonoy34_boekenkast
De tweede kast is tegelijkertijd met een aanpassing van de voorgevel gedaan. De voorzetramen waren zo dicht op de naar binnen draaiende buitenramen geplaatst dat ze niet meer voldoende open konden. Daarom heb ik naar binnen gekeerde erkers gemaakt waaromheen de boekenkast is uitgevoerd, naar boven toe versmallend en de ruimte tussen de planken verkleinend, alsof de ramen dakkapellen zijn in een schuin dakvlak van boeken.

Amersfoort_boekenkast

Over Nono van der Veen

de verbouwarchitect
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.